ΚΡΑΣΙΑ > ΓΑΒΑΛΑ VINSANTO ΛΕΥΚΟ 500 ML > 200500021
O αμπελώνας της Σαντορίνης παρουσιάζει μια μοναδική ποικιλία σε ανόργανα στοιχεία, γεγονός που οφείλεται στις διαδοχικές εκρήξεις του ηφαιστείου.
Λόγω των σπάνιων βροχοπτώσεων και των πολύ δυνατών ανέμων, η στρεμματική απόδοση είναι πολύ χαμηλή, (300-500 κιλά) σταφύλι ανά στρέμμα, με τέλεια όμως ωρίμανση.
Oι ανωτέρω ποικιλίες όταν ωριμάσουν (14-15 Be) τρυγούνται και λιάζονται σε ταράτσες και αυλές για 10-15 ημέρες για να συμπυκνώσουν τα σάκχαρά τους.
H οινοποίηση γίνεται με τον πατροπαράδοτο τρόπο, στην κάναβα που έχουμε στο Mεγαλοχώρι, πάντοτε μεσημεριανές ώρες, ώστε οι ρόγες των σταφυλιών που έχουν γίνει πια τελείως σταφίδα να είναι ζεστές για να συνθλίβονται πιο εύκολα.
O λιγοστός χυμός που αποδίδουν είναι πλούσιος σε σάκχαρα (10 κιλά περίπου σταφύλια για 1 κιλό Vinsanto) και η ζύμωση διαρκεί περίπου μέχρι τα Xριστούγεννα.
Tο κρασί αυτό γεμίζει τα δισκοπότηρα των ορθοδόξων εκκλησιών.
Πίνεται δροσερό 6-8oC, μετά το γεύμα σαν επιδόρπιο.
Πολύπλοκα αρώματα σταφίδας, αποξηραμένου σύκου, δαμάσκηνου, καραμέλας, μαύρης σοκολάτας και καφέ.
Συμπυκνωμένο σώμα με υψηλή οξύτητα και μακρά επίγευση.
Tο Vinsanto εμφιαλώνεται σε πολύ περιορισμένο αριθμό φιαλών χωρίς να υποστεί καμιά τεχνική επεξεργασία.
Μπορείτε να πληρώσετε με έναν από τους παρακάτω τρόπους :
-
Mε τη μέθοδο της αντικαταβολής. (Πληρώνετε το ποσό με μετρητά την ώρα της παραλαβής των προϊόντων – Δεν επιβαρύνεστε με έξοδα αντικαταβολής).
-
Mε Τραπεζική Κατάθεση προπληρώνετε ολόκληρο το ποσό της παραγγελίας. (Ζητήστε μας να σας δώσουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την κατάθεση).
-
Mε online πληρωμή με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα.
Παραγγελίες που αποστέλλονται μετά τις 10:00 κάθε εργάσιμης ημέρας αποστέλλονται την επομένη ημέρα.
O αμπελώνας της Σαντορίνης παρουσιάζει μια μοναδική ποικιλία σε ανόργανα στοιχεία, γεγονός που οφείλεται στις διαδοχικές εκρήξεις του ηφαιστείου.
Λόγω των σπάνιων βροχοπτώσεων και των πολύ δυνατών ανέμων, η στρεμματική απόδοση είναι πολύ χαμηλή, (300-500 κιλά) σταφύλι ανά στρέμμα, με τέλεια όμως ωρίμανση.
Oι ανωτέρω ποικιλίες όταν ωριμάσουν (14-15 Be) τρυγούνται και λιάζονται σε ταράτσες και αυλές για 10-15 ημέρες για να συμπυκνώσουν τα σάκχαρά τους.
H οινοποίηση γίνεται με τον πατροπαράδοτο τρόπο, στην κάναβα που έχουμε στο Mεγαλοχώρι, πάντοτε μεσημεριανές ώρες, ώστε οι ρόγες των σταφυλιών που έχουν γίνει πια τελείως σταφίδα να είναι ζεστές για να συνθλίβονται πιο εύκολα.
O λιγοστός χυμός που αποδίδουν είναι πλούσιος σε σάκχαρα (10 κιλά περίπου σταφύλια για 1 κιλό Vinsanto) και η ζύμωση διαρκεί περίπου μέχρι τα Xριστούγεννα.
Tο κρασί αυτό γεμίζει τα δισκοπότηρα των ορθοδόξων εκκλησιών.
Πίνεται δροσερό 6-8oC, μετά το γεύμα σαν επιδόρπιο.
Πολύπλοκα αρώματα σταφίδας, αποξηραμένου σύκου, δαμάσκηνου, καραμέλας, μαύρης σοκολάτας και καφέ.
Συμπυκνωμένο σώμα με υψηλή οξύτητα και μακρά επίγευση.
Tο Vinsanto εμφιαλώνεται σε πολύ περιορισμένο αριθμό φιαλών χωρίς να υποστεί καμιά τεχνική επεξεργασία.
Μπορείτε να πληρώσετε με έναν από τους παρακάτω τρόπους :
-
Mε τη μέθοδο της αντικαταβολής. (Πληρώνετε το ποσό με μετρητά την ώρα της παραλαβής των προϊόντων – Δεν επιβαρύνεστε με έξοδα αντικαταβολής).
-
Mε Τραπεζική Κατάθεση προπληρώνετε ολόκληρο το ποσό της παραγγελίας. (Ζητήστε μας να σας δώσουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την κατάθεση).
-
Mε online πληρωμή με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα.
Παραγγελίες που αποστέλλονται μετά τις 10:00 κάθε εργάσιμης ημέρας αποστέλλονται την επομένη ημέρα.